Π.Τ.Π.Ε.

ΠΑΝ/ΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Κεντρική σελίδα
Συνεργάτες
Εκδόσεις
Εκδηλώσεις
Εκπ/κά Προγράμματα
Βιβλία Συνεργατών
Συνδέσεις
Ανακοινώσεις

 

 

 

Παραγγελίες Εκδόσεων Εργαστηρίου Λόγου

& Πολιτισμού

 

 

 

 

 

ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ

Για ακόμα μια φορά, το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην προσπάθειά του να βρεθεί κοντά στα παιδιά της πόλης του Βόλου και σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό και το Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης του Δήμου Βόλου οργάνωσε και πραγματοποίησε σειρά εκδηλώσεων με τον τίτλο «Χαρά και Γνώση». Η πρώτη φάση του ετήσιου προγράμματος υλοποιήθηκε τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2003 και δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στις δράσεις θεάματος και ακροάματος, όπως ΑΦΗΓΗΣΗ, ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ, ΦΩΣΦΟΡΟΥΧΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ κ.λ.π. Απώτερος στόχος ήταν να προσφερθεί στα παιδιά κάθε Κυριακή, 11-1 το μεσημέρι, στο κτήριο Σπίρερ, ποιοτική διασκέδαση, να καλλιεργηθεί η φαντασία και η ευαισθησία τους και παράλληλα να ενημερωθούν γύρω από τις δράσεις που παρακολουθούν.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν φοιτητές, τελειόφοιτοι και μεταπτυχιακοί του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επίσης, σπουδαστές από τη δραματική σχολή του Κ.Ο.Δ.Β. καθώς και ηθοποιοί του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου.

Η απήχηση του προγράμματος στο κοινό της πόλης ήταν πολύ μεγάλη. Το κτήριο Σπίρερ γέμισε παιδικές φωνές και χαμόγελα και μαζί με τους γονείς τους πέρασαν ευχάριστα τα Κυριακάτικα πρωινά.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαϊου 2004 με μια και μόνο κυριακάτικη παρουσία στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου στο Βόλο με τίτλο: Χαρά και Γνώση… Ολυμπιακή. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Φοίβο και την Αθηνά και να φωτογραφηθούν μαζί τους, να παίξουν με τον ξυλοπόδαρο αλλά και να διασκεδάσουν με διάφορα παιχνίδια και εμψυχωτικές δράσεις. Ένα πρωινό γεμάτο ήλιο και παιδικές φωνές που θα μείνει αξέχαστο σε όσους βρέθηκαν εκεί μαζί μας.