Π.Τ.Π.Ε.

ΠΑΝ/ΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Κεντρική σελίδα
Συνεργάτες
Εκδόσεις
Εκδηλώσεις
Εκπ/κά Προγράμματα
Βιβλία Συνεργατών
Συνδέσεις
Ανακοινώσεις

 

 

 

Παραγγελίες Εκδόσεων Εργαστηρίου Λόγου

& Πολιτισμού

 

 

 

 

 

ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΜΥΘΙΟΥΣ-ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥΣ

Το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και το φοιτητικό θεατρικό σχήμα «Χαρταετοί», παρουσιάζουν το θεατρικό έργο για παιδιά Κουαρτέτο Μύθιους – Παραμύθιους, γραμμένο από τη μεταπτυχιακή φοιτήτρια Μάρθα Ο. Μαυρίδου.

Πρόκειται για μια παραμυθοσαλάτα, όπου η Κοκκινοσκουφίτσα, η Βασιλοπούλα που φίλησε το βάτραχο, ο Κοντορεβιθούλης και η Σταχτοπούτα επαναστατούν και δραπετεύουν από τα παραμύθια αναζητώντας την τύχη τους ως μουσικό συγκρότημα με το όνομα Κουαρτέτο Μύθιους –Παραμύθιους. Μια λαμπρή καριέρα περιμένει τους τέσσερις ήρωες, όταν ξαφνικά δέχονται μια απρόσμενη επίσκεψη από το παρελθόν τους. Ο λύκος, ο βάτραχος, ο γίγαντας και οι δυο κακές αδερφές της Σταχτοπούτας επιστρέφουν με διαφορετική διάθεση και ζητούν την αποκατάσταση της τάξης. Άραγε θα κυνηγήσουν όνειρό τους οι ήρωές μας  ή θα το εγκαταλείψουν και θα επιστρέψουν στο «σπίτι τους»; Η ιστορία θα ψυχαγωγήσει τους μικρούς θεατές και θα εγείρει προβληματισμούς για τα νεανικά όνειρα  και τη διαχείριση της ελευθερίας.

Τους ρόλους του έργου ενσαρκώνουν φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ την σκηνοθεσία έκανε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου Σπύρος Μαβίδης σε συνεργασία με την Μάρθα Ο. Μαυρίδου. Την μουσική έγραψε ο Λεωνίδας Πλαστάρας σε στίχους του καθηγητή Β.Δ. Αναγνωστόπουλου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Επίκουρος Καθηγητής του Π.Τ.Π.Ε Απόστολος Μαγουλιώτης σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου.

Το έργο απευθύνεται σε παιδιά του νηπιαγωγείου και  όλων των τάξεων του δημοτικού σχολείου και έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου. 

Για τον προγραμματισμό παραστάσεων, επικοινωνήστε με την κ. Νατάσα Καρακατσάνη στο τηλ. 24210 74766, πρωινές ώρες.