- Η φωτεινή σφαίρα, εικ. Γιώργος και Θοδωρής Παρασκευόπουλος-twins, Καστανιώτης, Αθήνα 2003, σελ. 137

Ένα φτερό κεντημένο στη ζώνη της Μαριάννας ...ζωντανεύει και γράφει στον καθρέφτη μήνυμα του φίλου της Φτερωτού που ζητάει βοήθεια. Πηγαίνει στη χώρα του Είναι-και-δεν-είναι και μαθαίνει ότι η Ανεμόεσσα ρουφάει με την ηλεκτρική της σκούπα την αγάπη του κόσμου. Όλη η χώρα έχει γεμίσει με επικίνδυνους δρόμους χωρίς αγάπη. Η Μαριάννα ζει περιπέτειες που δύσκολα πιάνει ο νους του ανθρώπου, περιπέτειες που μόνο τα παιδιά μπορούν να καταλάβουν.

«Η φωτεινή σφαίρα» είναι ένα βιβλίο σαν αυτά που άρεσαν στην ίδια τη συγγραφέα του να διαβάζει όταν ήταν μικρή. Με περιπέτειες που προκαλούν φόβο ή γέλιο, ανάλογα. Με χιούμορ και λαϊκή σοφία. Με πόρτες και σκαλιά που τρίζουν, μαγικά φτερά, στοιχειωμένα μέρη, δράκους που όταν γελούν βγάζουν φωτιές, σιδερένια παπούτσια, ιπτάμενες παντόφλες, απάτητα κάστρα... με πολλά από εκείνα που λέγανε παλιότερα οι παππούδες και..., να μην ξεχνιόμαστε, με ιστορίες όπου οι καλοί νικούν πάντα τους κακούς.

Μία περιπέτεια φαντασίας που στηρίζεται στον πλούτο και τη γοητεία της λαϊκής μας παράδοσης.  Η ηρωίδα του βιβλίου είναι ένα σύγχρονο κορίτσι.