Μάρθα Μαυρίδου

 

Η Μάρθα Μαυρίδου  σπούδασε στο Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Βόλος), και εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή με υπεύθυνο καθηγητή το Β. Δ. Αναγνωστόπουλο. Από το 2000 είναι ένα από τα βασικά μέλη της επιστημονικής ομάδας του καθηγητή Β. Δ. Αναγνωστόπουλου και συμμετέχει ενεργά  στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των δραστηριοτήτων που οργανώνονται από το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συμμετέχει –  με δύο μόνιμες στήλες αλλά και ως συντονίστρια της συντακτικής ομάδας- στην έκδοση του παιδικού περιοδικού «Δελφίνι».

Από το 1997 εργάζεται ως εμψυχώτρια σε παιδικά πάρτι και εκδηλώσεις  σχολείων, συλλόγων και δήμων. Από τον Ιούλιο του 2003 είναι συντονίστρια της Παιδαγωγικής Ομάδας Ζιπι – Ζάπι και έχουν παρουσιάσει δρώμενα και κουκλοθεατρικές παραστάσεις σε μεγάλες εκδηλώσεις και σε διεθνή Φεστιβάλ.

Το 2000 παρουσίασε τη θεατρική παράσταση «Το κουβάρι των αλλόκοτων πραγμάτων», η οποία αποτελούσε την πτυχιακή της εργασία. Αντικείμενο της εργασίας ήταν η διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος  σε θεατρικό κείμενο, η σκηνογραφία, τα κοστούμια και η σκηνοθεσία. Έγιναν αρκετές παραστάσεις για τα σχολεία του Βόλου. Το Δεκέμβρη του 2004 παρουσίασε τη θεατρική παράσταση "Κουαρτέτο Μύθιους - Παραμύθιους" σε κέιμενο της ίδιας με τη θεατρική ομάδα του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού "Χαρταετοί".

Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικά με το κουκλοθέατρο, το θέατρο, την εμψύχωση, κ.ά.