Ιωάννα Αντωνιάδου

Η Ιωάννα Αντωνιάδου σπούδασε με υποτροφία στο Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Βόλος), απ' όπου αποφοίτησε με βαθμό «άριστα». Είναι συνεργάτρια του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του εν λόγω Πανεπιστημίου και συμμετέχει στην έκδοση του παιδικού περιοδικού «Δελφίνι». Υπήρξε ένα από τα βασικά μέλη της επιστημονικής ομάδας του καθηγητή Β.Δ.Αναγνωστόπουλου για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του παιδικού προγράμματος «Χαρά και Γνώση», όπου και είχε ενεργή συμμετοχή ως αφηγήτρια. Το 2003 κρίθηκε επιτυχούσα στις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και παρακολουθεί ως σπουδάστρια στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου.

Με την πλούσια εμπειρία της στον τομέα της αφήγησης αναλαμβάνει την οργάνωση εκδηλώσεων σε πολιτιστικούς φορείς, συλλόγους και σχολεία και η συμμετοχή της στο 1ο Φεστιβάλ Αφήγησης Κάτω Ολύμπου απέσπασε αξιόλογες κριτικές.

Το Φεβρουάριο του 2003, στο πλαίσιο των δράσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας – Θράκης, ανέλαβε την επιμέλεια και υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μύλος είναι και γυρίζει, παραμύθι αρχινίζει…» που απευθύνονταν κυρίως σε σχολικές ομάδες αλλά και σε ομάδες ενηλίκων.

Στο ενεργητικό της περιλαμβάνονται επίσης εικονογραφήσεις παραμυθιών και κουκλοθεατρικές παραστάσεις .Η μουσική της παιδεία στο πιάνο και το βιολί τη βοηθά να επιμελείται τη μουσική επένδυση των δραστηριοτήτων της.

Μετείχε σε πολλά παιδαγωγικά σεμινάρια όπως θεατρικού παιχνιδιού, κουκλοθεάτρου, μουσικοκινητικής και αισθητικής αγωγής κ.α.

Εικονογράφησε το παραμύθι  Το κουβαράκι και η παρέα του, 2005, εκδ. Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού, σελ. 16.